Przez żołądek… do wiedzy Wróć »

Niezwykła lekcja języka francuskiego i niemieckiego odbyła się w Zespole Szkół Ekonomicznych. Gimnazjaliści z kl.III d z inicjatywy pani Mireli Pogody pod okiem p. Krzysztofa Zielonki , nauczyciela przedmiotów gastronomicznych, i przy wydatnej pomocy uczniów Technikum Gastronomicznego przygotowywali nie tylko pyszne potrawy z francuską zupą cebulową na czele , ale także doskonalili umiejętności językowe z zakresu gastronomii oraz odkrywali tajniki sztuki kulinarnej. Okazało się, że gimnazjaliści z klasy humanistycznej są także niezłymi kucharzami i smakoszami. Ci ostatni docenili smak przygotowanych potraw. Mamy nadzieję, że ten kolejny etap naszej współpracy z gastronomami z wodzisławskiego technikum.
zol1 v2014050807473418907508 v2014050807473480458825 v2014050807473456338575 v2014050807473566191511 v2014050807473596763808

 

 

 

 

 

Przejdź do paska narzędzi