Osiągnięcia:
W ramach lekcji ekologii dwie klasy ekologiczne Ib i IIb brały udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Zespół Szkół Ekonomicznych. Uczniowie mieli okazję wypróbować przepisy z kulinarnej książeczki programu „Żyj smacznie i zdrowo” oraz nowe specjały. Pod opieką nauczyciela, mgr inż. Moniki Guz-Wszołek wykonali wiele prostych, a zarazem ciekawych i smacznych potraw tj. zupa marchewkowa, zupa cebulowa, muffinki z pieczarkami i serem, guacamole, owoce z kruszonką, hiszpański omlet, humus, a także skosztowali ciasta wykonanego z kaszy jaglanej i flambirowanych naleśników. Uczniowie z wielkim zaangażowaniem włączyli się w kulinarne działania i świetnie się bawili w swoim towarzystwie. Jeszcze raz dziękujemy naszym sąsiadom za tak miłe i pyszne przyjęcie.
mgr Aleksandra Borowska