Gimnazjalistki G1 w potyczkach kulinarnych… Wróć »

W ubiegły czwartek 20 listopada uczennice klasy IIId – Małgorzata Kucz i Agnieszka Stolz brały udział w nietypowym jak na gimnazjalistów konkursie – gotowały na żywo uczestnicząc w „Śląskiej jesieni kulinarnej w Ekonomiku”.
Konkurs ten ma rangę ogólnopolskiego choć była także drużyna z Czech. Pomysłodawcą konkursu jest pan Remigiusz Rączka – znany śląski kucharz i restaurator, ale pomagali mu w tym olbrzymim przedsięwzięciu nauczyciele ZSE.

„Wariacje z pstrągiem”…
Obowiązkowym produktem dla wszystkich drużyn był pstrąg, primerba tymiankowa i mrożony szpinak w liściach.
Dodatkowo uczestniczy musieli wykazać się oryginalnym (swoim ) przepisem kulinarnym i donieść inne produkty w zależności od potrzeb.
Nasze uczennice przygotowały „pstrąga na szpinakowej kołderce” z kolorową papryką i ziemniaczkami w mundurkach.
Za swój pomysł i wykonanie potrawy otrzymały wyróżnienie!
Gratulujemy!

P1190452 P1190454 P1190458 P1190465 P1190466 P1190468 P1190472

mgr Mirela Pogoda

Przejdź do paska narzędzi